19 de gen. 2007 12:40

CARRETERO FUNDA EL REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA


Segons informa La Vanguardia després de mesos de silenci, l'ex-conseller de Governació Joan Carretero ha decidit tornar a la primera línia política al capdavant d'un nou moviment que pretén impulsar una "ofensiva de dignitat nacional" enfront del que considera claudicacions d'ERC, a la que acusa d'haver renunciat a l'ideari independentista.

El fantasma del Reagrupament, no tracta de ressuscitar la força política nacionalista i socialdemòcrata que va fundar el malmès Josep Pallach, però la seva memòria ha estat tinguda en compte per a impulsar un nou moviment polític que té com objectiu "recuperar la dignitat política" i contrarestar "les manques i les claudicacions" dels partits nacionalistes. El cas és que les contradiccions que duu implícites el pacte tripartit català van a esclatar aquesta mateixa setmana en forma de rebel·lió interna a ERC. El doctor Joan Carretero, que va ser alcalde de Puigcerdà i conseller de Governació en el primer govern tripartit, juntament amb altres militants nacionalistes i independentistes, ha decidit impulsar una "ofensiva de dignitat nacional", davant el que considera una "vergonyant claudicació" de CiU i, especialment del seu partit, Esquerra Republicana, a la direcció de la qual acusa d'haver renunciat al seu ideari independentista. "Al matí parlen, a la nit rectifiquen per ordre de Montilla i després demanen perdó", deploren els impulsors de la iniciativa, en referència a les controvèrsies sorgides amb les banderes, els decrets sobre la tercera hora de castellà, la qüestió del finançament i la política d'integració dels immigrants.

El Reagrupament Nacional o Reagrupament Independentista - el nom definitiu no està decidit encara- serà més un moviment que un partit polític de nova creació el manifest fundacional de la qual serà donat a conèixer el dissabte a Puigcerdà pel propi Carretero i el grup de promotors de la iniciativa. A més, Carretero continuaria mantenint la seva militància a ERC.

5 Comments On "CARRETERO FUNDA EL REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA"

ilitch Says:
19/1/07 13:36

viam... què ferem amb aquest moviment? a mi em fa por que tingui un efecte similar a Ciutadans, només parlar de temes nacionals (que la majoria de gent de catalunya té més que clar) i deixar de banda els temes socials que és el gran problema que se'ns està aproximant per europa. de que ens serviria ser catalans si vivim en un món injust? de no gaire re

Anònim Says:
19/1/07 18:07

La presentació a estat anul•lada a ultima hora. Però de ben segur que tard o d’hora es farà.

Anònim Says:
19/1/07 19:39

entre els desastres del Tripi2 cal comptabilitzar el flamenc a Frankfurt i la fira discogràfica en la que ACtalunya participa ara en el mateix stand que Aspaña i sota el nom Sounds from Spain.

Anònim Says:
20/1/07 03:56

Que jo sapiga a Espanya mai no deixen de preocupar-se pel temes identitaris. De fet n´estan obsessionats.
Potser els catalans anem tan sobrats que podem permetre´ns deixar de banda la nostra identitat?
Això de les polítiques socials sols és una cortina de fum. Amb quins diners les faran aquestes polítiques socials?

Anònim Says:
20/1/07 17:22

això de que les polítiques socials són cortines de fum serà per tu que no t'has de preocupar massa pels teus o perquè ets tant beneit que prefereixes les dretes perquè sí. la gent no s'adona del problema que ve per europa, i sincerement, prefereixo que en aquests moments es centrin per aconseguir una política social potent que no pas que lluitint en el debat identitari. en l'estatut jo preferia que el tema nació no sortís enlloc i que tinguessim la possibilitat de fer totes les feines socials que volguessim (això inclou un bon finançament i no el que tenim ara) perquè al cap i a la fi no som catalans perquè ho posi un paper, ho som perquè així ho desitgem

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!