12 de febr. 2007 10:17

OKUPEN L'APARTAMENT DELS SAURA A EL PORT DE LA SELVA


Aquest diumenge 11 de febrer del 2007, una quinzena de militants d’Unitat Nacional Catalana s'han reunit a El Port de la Selva per tal de portar a terme una acció de protesta en contra de l’acceptació que té entre la parella Saura - Mayol el fenomen de “l’okupació”. La seva acció ha consistit en desplegar diverses pancartes a la tanca del bloc d’apartaments on es troba la segona residència d’aquesta parella.

Durant els últims anys hem pogut veure com Barcelona s’ha convertit en la capital mundial de l’apropiació indeguda d’habitatges sota el nom “d’okupació”. Actualment ens trobem amb que a la capital del nostre país hi ha entre 200 i 250 habitatges “okupats”.

Un cas que ha tingut molt ressò ha estat el del veí de l’Eixample barceloní, Carles Veiret, que es va quedar sense casa perquè tres parelles “d’okupes” van entrar-li al seu pis i l’hi van canviar el pany i ,a sobre, va ser acusat de robatori per voler entrar a casa seva. El conseller d’Interior no sembla massa preocupat per aquest tema.

De fet, no és que no li preocupi, sinó que simplement hi està a favor. L’any 1998 Joan Saura va proposar al Congrés dels Diputats espanyol una llei per tal de despenalitzar aquest tipus de robatoris sota el nom de “ley de despenalización de la ocupación”. Quan va presentar aquest projecte de llei va comentar que els “okupes” tenen “simpatia social”.

La parella de Joan Saura i regidora per ICV a l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va declarar a Catalunya Ràdio que s’havia de despenalitzar l’okupació, afegint-hi que no creu tant greu “tenir algunes okupacions”. Nosaltres suposem que no ho troba tant greu perquè no li passa a casa seva.

Hi ha hagut altres veus dins d’ICV a favor d’aquest tipus d’actes delictius. Com és el cas d’Antoni Garcia d’Els Verds que ha demanat “que s’aturin els desallotjaments” i ha afirmat que “hi ha espais okupats que s’han convertit en un referent ciutadà”. No creiem que sigui cap referent ciutadà el cop de pedra que va deixar en coma un agent de la Guàrdia Urbana el 4 de febrer del 2006 al carrer Sant Pere més Baix de Barcelona on s'hi estava desenvolupant una festa nocturna que molestava els veïns.

El senyor Joan Saura i la senyora Imma Mayol, a més d'un àtic de luxe a Gràcia i d'una casa a la Cerdanya, disposen d'aquesta finca buida que, segons els seus criteris, deu ser apta per ser "okupada" i convertida en un "centre social" d'aquests que tant els agraden. Suposem que seràn tan comprensius amb "l'okupació" de les seves propietats com ho són amb les propietats dels altres.

1 comentaris:

Anònim Says:
13/2/07 11:00

eso le pasa por ir de izquierdoso y hacer política de derechas

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!