2 de febr. 2007 14:56

PARAULES NO, FETS


Fet 1- El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens amb l’objectiu , entre d’altres de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits.

Fet 2- El CPNL organitza cursos de català a tot el territori per fer accessible el coneixement del català.

Fet 3- Des del curs 2003-2004 els cursos bàsics (adreçats a persones que no entenen el català) són gratuïts. Semblava que la gratuïtat s’estendria a la resta de nivells però no ha estat així.

Fet 4- Una bona notícia: s’amplia la gratuïtat al President Montilla. Entre tots i totes li paguem una professora particular.

Fet 5- Per ara, el cursos continuen pagant-se, alguns amb preus desorbitats

Fet 6- Una mala notícia, la resta de ciutadans i ciutadanes han de pagar els cursos, alguns amb preus desorbitats. Crec que haver de pagar més de 250 € per un curs de nivell C de 6 hores a la setmana per saber escriure correctament la llengua del teu país es pot considerar desorbitat.

Fet 7- Fins i tot, en funció del nivell, molts cursos del CPNL són molt més cars que els de l’Escola Oficial d’Idiomes. Ah! A l'Escola Oficial d'Idiomes si ets familia nombrosa pot arribar a sortir gratuït, al CPNL has de pagar un 30%

Pregunta: QUAN PENSA EL GOVERN MONTILLA SER CONSEQÜENT I FER GRATUÏTS TOTS ELS CURSOS?


La foto adjuntada recull només els cursos que s'ha de pagar. El President estaria en un nivell elemental (E3).

Caldria investigar qui és la professora de català de Montilla. Corre el rumor que és l'Assumpta Escolà, subdirectora del CNL de Barcelona (CPNL), un dels centres que cobren aquests preus.

6 Comments On "PARAULES NO, FETS"

Anònim Says:
2/2/07 17:11

Suposo que la tal Assumpta ja li haurà dit que enlloc de bona noch es diu bona nit no?

Anònim Says:
2/2/07 17:13

és simplement una vergonya. i no només els preus, alguns cursos de català es donen en aules que no tenen les condicions mínimes.

El cas és posar-ho tant difícil per que la gent no estudi el català. Després sortirà l'Iceta dient -o una enquesta al Periodico- que l'ineterés per català baixa i bla bla. Ja sabem qui son.

Anònim Says:
2/2/07 22:30

em sembla molt que bé que es demani que aprendre català sigui gratis, i és que els diners no poden ser un obstacle per l'accés a la cultura.
endavant les polítiques d'esquerres!

Anònim Says:
6/2/07 11:53

Els convergents sou gairebé tan patètics com els del PP. Els preus dels cursos del Consorci són els mateixos de sempre (amb l'augment lògic proporcional que se'n fa cada any en funció de l'IPC), és a dir, els mateixos que quan el Govern era de CiU. A més els preus els aprova el Consell d'Administració, a veure si sou una mica més rigorosos i bastant menys demagògics.

Anònim Says:
10/2/07 11:19

Tens raó. Però a mi tant me fa si són els convergents, els socialistes o els d'esquerra els que decideixen els preus (em sembla que hi ha de tot al consell aquest que dius). Al setembre vaig pagar 121 € per fer un S2 i ara 121 més per fer un nivell S3 (ja en van 242). Crec que és una qüestió de principis que cap apartit ha tingut mai clara: el català és la llengua de Catalunya, saber parlar-la i escriure-la és bàsic, els nens tenen reconegut aquest dret bàsic, però els adults si volem aprendre-la hem de pagar. Quan vas a matricular-te tothom es queixa dels preus, però cap polític defensa aquesta postura.
CONVERGENTS, SOCIALISTES I ESQUERRA: CATALÀ GRATUÏT, JA!!

Anònim Says:
10/2/07 11:58

A més, els sociates cada cop que els critiquen parlen dels convergents. Però sisplau, contesta'm a aquesta pregunta, ja que dius que és lògic que pugin, et sembla lògic que un ciutadà amb contracte escombraria hagi de pagar, mentre que al president li paguem?

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!