28 de març 2007 14:38

ARTUR MAS CENSURA L'ACTITUD D'ERC I PRESENTA UNA PROPOSTA D'AUTODETERMINACIÓ

Foto: Canal Parlament

En la compareixença d'Artur Mas al Parlament d'avui, ha proposat una estratègia catalana de país per treure el màxim profit dels nous mecanismes d'autogovern que ens hem dotat amb el Nou Estatut. Mas ha constatat una manca total de lideratge del president de la Generalitat en aquest moment de trencadissa monumental del govern de Catalunya.

Mas proposa, davant aquesta manca de lideratge, una APOSTA ESTRATÈGICA CATALANA per marcar terreny propi des de Catalunya en el debat de la defensa de l'Estatut reafirmant els principis aprovats pel plenari del Parlament de Catalunya el 30 de setembre; perquè si no "ens la faran des de fora amb el perill que això suposa".

Altres propostes i interpel·lacions que ha fet CiU: el traspàs immediat de Renfe a la Generalitat, una gestió catalana de l'Aeroport del Prat, unitat d'acció al Parlament en defensa de l'Estatut i ha aprofitat per interpel·lar directament al sr. José Montilla perquè expliqui perquè el 2-N l'advocat de l'Estat va presentar retallades a l'Estatut al Tribunal Constitucional quan s'intuia que Montilla seria President. No ha obtingut resposta de Montilla, com era d'esperar.

Mas també ha acusat el sr. José Montilla de venir al Parlament a llegir un paperet que ja portava escrit i que no ha respòs a cap de les propostes presentades per CiU al ple d'avui. També ha acusat Montilla de manca de fermesa i de coherència com si no passés absolutament res quan s'ha posat la presidència de la Generalitat a subhasta pública pels seus socis de govern. "Vostè no ha tingut autoritat per aplegar els seus socis de govern en pro del país perquè vostè també 'és com és' " ha dit i li han provocat [els d'ERC] un daltabaix de magnitud considerable.

Mas també ha acusat el sr. José Montilla d'ocupar el poder al preu que sigui i de tenir una visió sectària del passat. També ha recordat als presents que José Montilla de ser el primer líder del PSOE que va dir que les Corts espanyoles rebaixarien l'Estatut a Madrid i alhora va ser ell qui va presentar les esmenes per la retallada a Corts l'endemà d'aprovar-se l'Estatut al Parlament de Catalunya.

Mas recorda a Montilla que té un caos al govern i no pas per les polítiques socials sinó per la incapacitat manifesta de l'executiu de tenir ambició nacional, [per la qual cosa ERC
s'ha desmarcat i no l'aplaudeix al Parlament quan parla]. També ha preguntat a Montilla si està d'acord amb l'informe sobre l'Espanya plural del PSOE contra la relació bilateral Generalitat-Estat en finançament interpel·lant-lo si això no justifica un ple del Parlament. Mas entén que sí, i vol fermesa en les votacions i menys bla bla bla adreçant-se amb la mirada als diputats d'ERC.

Finalment, Artur Mas ha apel·lat als drets que qualsevol poble del món té reconegut i, per tant, també Catalunya, com és el cas del Dret d'Autodeterminació, i que aquest Parlament ha de deixar clar que no s'hi renúncia; afirmant que presentaran una proposta de resolució al respecte i reconeixent que si no obté els suports suficients la retirarà perquè CiU, en tant que federació nacionalista, no està disposada a perdre una resolució en favor del Dret d'Autodeterminació del poble de Catalunya ja que l'entén com el "nucli dur" de l'essència del poble català.


Transcripció de la intervenció d'Artur Mas al Parlament (PDF)


Proposta d'autodeterminació d'Artur Mas (Youtube)

3 Comments On "ARTUR MAS CENSURA L'ACTITUD D'ERC I PRESENTA UNA PROPOSTA D'AUTODETERMINACIÓ"

Anònim Says:
28/3/07 15:37

Però si va ser CIU qui li va demanar a ERC que la rpesentesin al Parlament!!! Que foten ara presentant-la ells??

Anònim Says:
28/3/07 19:00

endavant CiU! fora els regionalistes d'ERC-PSOE.

CdeCarabassa Says:
28/3/07 19:03

Dues millor que una.
No hi res de dolent en que el Mas digui: "sí, què passa, vaig rebaixar l'Estatut per poder-lo treure de la Moncloa. Però tot i així vaig treure'n un Estatut més gran del que pot passar pel colador del tribunal constitucional. Per tant, si tot i fent les concessions de la Moncloa no ens l'accepten, trenquem les cartes i tornem a l'Estatut de Setembre o ens autodeterminem... democràticament. A qui fa por la democràcia?"
Seria admisible que un president i el seu partit (PSC) votéssin negativament en un referèndum d'autodeterminació secessionista, però és admisible que un president de la Generalitat voti contra el dret a preguntar al poble la seva voluntat? Pot ERC governar amb algú que nega a Catalunya el 'dret' a l'Autodeterminació?

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!