22 de març 2007 00:00

EL COL·LEGI DE PERIODISTES CONSIDERA INCOMPATIBLE TONI BOLAÑO PER EXERCIR DE DIRCOM DE LA GENERALITAT


La comissió de Defensa i Ètica professional del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) copresidida per Eduard Sanjuán i Julià Castelló acaba d'emetre el següent comunicat:

El Col.legi de Periodistes de Catalunya, un cop ha intervingut d’ofici i amb caràcter d’urgència -a través de la seva Comissió de Defensa- en el cas de la denúncia del periodista Jordi Barbeta contra el director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Antoni Bolaño, vol fer públiques les seves consideracions definitives sobre el cas.

Escoltades les parts directament afectades, aquest Col.legi constata que es va efectuar l’amenaça contra el periodista, concretada en la frase del director de Comunicació del Govern “Te juro que no descansaré hasta joderte”. Tot i que ens consta que el senyor Bolaño va demanar disculpes al senyor Barbeta, el Col.legi de Periodistes de Catalunya expressa la seva condemna més enèrgica contra l’actitud del director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat. Si ja és prou greu l’amenaça contra qualsevol periodista en l’exercici de la seva professió i en l’ús del seu dret a la llibertat d’informació, ho és encara més, en aquest cas, per la condició de la persona que la formula. Cap consideració de qualsevol tipus, ni tan sols l’encreuament irat i recíproc de retrets, legitima al màxim responsable de comunicació d’un govern democràtic a llançar amenaces contra un periodista. És més, aquest Col.legi considera que és del tot incompatible l’estil i l’actitud posats de manifest en aquesta ocasió amb l’exercici del càrrec de director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Molt sovint sembla oblidar-se que la missió dels responsables de premsa –i més quan es tracta d’organismes públics- es la de facilitar les relacions entre els ciutadans i els responsables polítics i en cap cas obstaculitzar-les.

Més enllà de la gravetat específica del cas, aquest Col.legi vol cridar l’atenció sobre el punt crític a què en molts casos han arribat les relacions entre informadors i representants de les diverses formacions polítiques. Des de fa molts anys, es tracta d’unes relacions que en més d’una ocasió apareixen condicionades per les pressions, intimidacions i l’absència del més essencial respecte democràtic i que s’han repetit amb governs i legislatures de diferents tendències polítiques.

Aquest Col.legi no vol defugir tampoc la responsabilitat que pugui recaure en aquells periodistes que, amb el seu silenci o acceptació d’unes regles de joc perverses, o per la inferioritat de condicions d’un estatus laboral precari, contribueixen a alimentar unes relacions massa viciades i alienes a les normes deontològiques de la professió.

Per això vol fer una crida a tots els professionals a corregir aquesta actitud i a posar de relleu els abusos i pràctiques antidemocràtiques de què puguin ser objecte en l’exercici de la seva professió. En aquest camí, trobaran sempre el suport total i empara d’aquesta entitat.

El Col.legi de Periodistes de Catalunya expressa el seu desig que la gravetat del cas examinat en aquesta Comissió de Defensa pugui servir per redefinir, en la direcció del respecte democràtic mutu, les relacions entre els informadors i els poders públics.

Us recordem, que el sr. Toni Bolaño encara no ha dimitit. Us animem a adherir-vos al manifest que hem impulsat des del TWT per aconseguir la seva renúncia al càrrec.

1 comentaris:

Anònim Says:
22/3/07 19:52

Tot el que vulgueu, però aquest manifest ha estat silenciat per TV3 d'una manera escandalosa, o estan acollonits o la classe periodística que tenim es venuda del tot. Quina llàstima que em fan pobrets callant com a putes.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!