29 de març 2007 11:54

LA PROPOSTA DE CiU D'AUTODETERMINACIÓ

Foto: Parlament de Catalunya

La proposta de CiU sobre l'autodeterminació diu que davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional declari nuls alguns articles de l'Estatut vigent manifesta la necessitat de contemplar sense excepcions totes les sortides democràtiques i pacífiques que puguin satisfer millor les legítimes aspiracions d'autogovern" (...). Considera també que el Parlament de Catalunya té poder per fer efectiu el dret democràtic a decidir sobre la constitució d'un Estat propi en el si de la Unió Europea.

Text íntegre PROPOSTA MAS D'AUTODETERMINACIÓ:

Davant la reacció que ha trobat a l’Estat espanyol l’aposta pacífica, legal i democràtica impulsada per aquest Parlament i referendada pel poble de Catalunya, en favor del benestar social i del progrés econòmic, mitjançant l’Estatut d’Autonomia, és actualment necessària una resolució d’afirmació nacional on el Parlament de Catalunya:

1.- Declara, solemnement, que Catalunya és una nació que té com a principal referent institucional la Generalitat, els poders de la qual emanen del poble de Catalunya, d’acord amb el que s’estableix a l’article 2 de l’Estatut d’Autonomia. I que fonamenta també el seu autogovern amb els drets històrics del poble català tal i com s’estableix a l’article 5 del mateix Estatut.

2.- Reafirma el compromís de seguir treballant per assolir els objectius d’abast nacional fixats per acord del 89 % dels membres d’aquest Parlament el 30 de setembre de 2005.

3.- Manifesta que l’acatament del marc institucional vigent no significa la renúncia del poble català al dret a l’autodeterminació tal i com estableixen els principis dels organismes internacionals i es dedueix del preàmbul de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006, així com dels articles 2, 4, 5 i 8 del mateix Estatut.

4.- Insta al Govern de la Generalitat a facilitar i promoure el reconeixement del dret dels pobles a conservar i desenvolupar llur identitat, tal i com s’estableix a l’article 4.2 de l’Estatut d’Autonomia.

Donat que CiU no comptava amb el suport d'ERC ha presentat aquesta proposta de transacció en relació a les propostes sobre l'autodeterminació presentades per tots 2 partits.

Aquesta darrera proposta de CiU determina que davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional declari nuls alguns articles de l’Estatut o en faci una interpretació restrictiva, "el Parlament de Catalunya manifesta la necessitat de contemplar sense excepció totes les sortides democràtiques i pacífiques que puguin satisfer millor les legítimes aspiracions d’autogovern de Catalunya, inclosa l’exercici efectiu en referèndum del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, d’acord amb les reiterades resolucions en aquest sentit d’aquest Parlament, per poder fer efectiu el dret democràtic a decidir sobre la constitució d’un Estat propi en el si de la Unió Europea."

Finalment, aquesta transacció s'ha hagut de retirar en darrera instància perquè ERC ha manifestat que hi votaria en contra.

1 comentaris:

Anònim Says:
29/3/07 14:33

ERC BOTIFLERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!