16 d’abr. 2007 01:28

JOAN PUIGCERCÓS REFUSA UNA PANCARTA DEL 'CATALONIA IS NOT SPAIN'


Els Mossos d'Esquadra van confiscar divendres al vespre un miler de pancartes amb el lema "Catalonia is not Spain" que la branca juvenil de Convergència estava repartint a l'entrada de la Final Four de Bàsquet a Girona.

Els fets ocorreguts a la porta principal del Pavelló de Fontajau van succeir quan els agents del CME van requisar les pancartes (d'1 metre x 80 cm) que militants de la JNC estaven repartint a la via pública enfront del pavelló de Fontajau. Els agents actuants van identificar i retenir durant més d'una hora sense informar de què s'acusava als joves independentistes per informar-los posteriorment que els decomissaven les mil pancartes del 'Catalonia is not Spain'. Això ha succeït el mateix dia que Joan Saura, conseller d'Interior, ha canviat la plana major del Cos dels Mossos d'Esquadra nomenant 6 nous comissaris després de la renúncia del major intendent de la Policia catalana ateses les diferències amb el conseller.

Per altra banda, el secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, ha titllat de "molt greus" aquests fets, ja que atempten contra la llibertat d'expressió. Per aquest motiu ha anunciat que la JNC emplaçarà el grup parlamentari de Convergència i Unió que porti l'afer al Parlament de Catalunya per tal d'aclarir els fets i reclamar responsabilitats polítiques a la persona responsable d'aquesta actuació. La JNC també demana explicacions al conseller de la Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira i estudia tirar endavant una denúncia contra el conseller d'Interior Joan Saura per aquesta actuació que atempta contra els drets civils i la llibertat d'expressió.

De totes maneres una cinquantena de militants de la JNC han tornat a repartir diumenge a la tarda més pancartes amb el 'Catalonia is not Spain' a la final que ha guanyat l'Akasvayu Girona, i segons hem sabut, membres de la Brigada Mòbil de la Policia de la Generalitat (que disposava de més de 5 furgonetes) haurien informat als joves independentistes que "avui no us decomissarem les pancartes" constatant la rectificació d'Interior en tan sols 24 hores degut a les pressions de la JNC i la volada que han pres els aconteixements a diversos mitjans de comunicació. No obstant, els agents dels Mossos han estat passejant per la zona sense intervenir ni impedir el repartiment de pancartes, però han romàs amatents a l'actuació dels joves independentistes.

El més xocant de tot plegat ha estat quan al conseller de Governació, Joan Puigcercós, que ha assistit al partit com a públic i a qui se li ha ofert una pancarta del 'Catalonia is not Spain', l'ha refusat.


L'alcaldable de CiU a Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat que la JNC no va cometre cap delicte ni va vulnerar el dret de ningú: els Mossos es van excedir en el zel polític d'intentar que un esdeveniment de gran audiència televisiva resultés políticament correcte als ulls del senyor Montilla i els seus companys del PSOE. L'efecte Tripartit és això, amics sobiranistes. Ja ens podem anar preparant perquè sota l'excusa del "progrés social" s'hi amaga en realitat una altra mena de progrés: el progrés de la deconstrucció nacional de Catalunya.

Cal destacar, també, que el Departament d'Interior no va donar cap instrucció per retirar les pancartes dels seguidors madrilenys de l'Estudiantes amb lemes com "Arroz con leche is not Spain", "Ramiro is not Spain" o "Nicaragua is not Spain":

Foto: e-noticies

2 Comments On "JOAN PUIGCERCÓS REFUSA UNA PANCARTA DEL 'CATALONIA IS NOT SPAIN'"

Anònim Says:
17/4/07 00:41

poc a poc el sèquit de montilla va fent via cap al camí de l'espanyolització més

Anònim Says:
4/6/07 14:31

visca ESQUERRA REPÚBLICANA I CAROD ROVIRA AKEST BLOC ES UNA PUTA MERDA!!!

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!