19 de juny 2007 12:54

DURAN CONTRA CONVERGÈNCIA



El comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha donat un ultimàtum al president de CiU Artur Mas perquè no veti el dirigent unionista d'entrar al govern espanyol. L'ultimàtum del Duran ha estat clarament infantil: «si el Mas no em deixa ser ministre em carrego la federació». Això diu l'AVUI en portada.

El secretari general de CiU demostra novament una deslleialtat intolerable al president de CiU. Fins i tot ha hagut de sortir a corre-cuita el Molt Honorable president fundador, Jordi Pujol i Soley, a desacreditar les afirmacions de Duran i cridar-lo a l'ordre. La veritat és que el globus-sonda del Duran és imperdonable i es mereix no repetir de cap de llista a Madrid, primer per ésser un element perillós (ara ho explicarem) i després per la patacada que es va fotre a les últimes eleccions espanyoles, que va ser considerable.

Però l'Operació Duran va molt més enllà segons ens informen els nostres talps a la federació nacionalista. La intenció de Duran seria esdevenir palanganero oficial del Partit Socialista si Artur Mas no cedeix a les seves amenaces. De fet, en un sopar secret amb el sr. José Montilla fa una setmana, ja haurien valorat tot això entre el Monti i ell, i Duran no ho hauria descartat d'entrada segons va informar Submarí. El cordovès oferiria a Duran el lloc al govern que deixaria ERC -que tornaria a ser expulsada- amb els 14 diputats que disposen els unionistes al Parlament de Catalunya. A canvi d'aquest suport, Duran podria entrar al govern d'Espanya com a vicepresident d'un nou executiu de José Luis Rodríguez Zapatero.

Així les coses, Convergència Democràtica acaba d'emetre un comunicat al web de la federació reclamant a UDC un debat serè i constructiu que fins ara UDC no ha estat capaç de tenir. Veurem com acaba tot plegat en vistes al proper consell nacional de CDC del proper 30 de juny.

1 comentaris:

Anònim Says:
21/6/07 09:15

No crec que la conversa UDC i PSC vagi en aquesta direcció, un pacte a aquest nivell entre els dos dificultaria les relacions entre IU/ICV i PSC/PSOE. I posaria en perill innecessàriament el control que té ara de diputacions i consells comarcals.

Jo crec que s'està tamptejant el suport de CiU al PSOE les properes generals. Convergència veu el pacte arriscat per la poca credibilitat dels socialistes i en canvi Unió el veu necessari.

Sobre el tema de les crisis del partit, voldria recordar que les crisis internes semblen que estiguin de moda: ERC té problemes interns amb Reagrupament i EI, ICV té problemes interns amb els verds i PSC suposo que també, però allà el seguidisme és molt poderós.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!