14 de juny 2007 10:15

EL PSERC CONTRA CARRETERO (II)

Foto: C.E.H.F.E


Si la matinada de dimarts informàvem dels moviments coordinats del binomi Nicaragua-Calàbria (PSERC) per aturar Reagrupament a la carreteril Cerdanya, avui el Diari de Girona apunta en la línia que us vam avançar en exclusiva el proppassat dimarts:

Planella podria deixar de ser membre de la Diputació per ser proper a Carretero
Rafa Garrido, DdG

Les converses entre Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes a la Diputació se centren en el repartiment de poder i en la distribució d´àrees de gestió. Però a dins de cada partit ja comencen a gestar-se les primeres maniobres per aconseguir un seient a l´ens provincial, o per forçar que atres companys de formació hi accedeixin i es mantinguin. L´actual vicepresident en funcions i alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, podria acabar sent el primer defenestrat del grup d´ERC.
I és que, per més amable que resulti la institució, la Diputació no deixa de ser política. La vida política de Joan Planella ha estat estretament lligada a la de l´exconseller de Governació, Joan Carretero. Tots dos van ser els homes forts a l´Ajuntament de Puigcerdà. De fet, quan Carretero era alcalde de la capital de la Cerdanya, Planella era el seu tinent d´alcalde, el número dos de la seva llista d´ERC i el seu home de confiança a l´Ajuntament i a la Diputació de Girona. Posteriorment, quan l´aleshores alcalde va ser nomenat conseller de Governació fruit del primer pacte tripartit a la Generalitat, va se precissament Planella qui va agafar el seu relleu al consistori de Puigcerdà.
Però la carrera política de Carretero es va veure doblegada per la seva expulsió del Govern. Des d´aleshores, els enfrontaments de l´exconseller amb la direcció d´Esquerra s´han succeït, fins acabar creant un corrent intern -Reagrupament.cat- que l´ha col·locat en totes les llistes negres de la cúpula dels republicans. Ara, l´estreta relació que sempre ha tingut Planella amb Carretero podria jugar-li una mala passada.
I és que a Esquerra es plantegen molt seriosament apartar l´alcalde de Puigcerdà del seu grup de la Diputació de Girona, al qual pertany des del 1999, com una forma més de pressió a Carretero i el seu entorn. Oficialment, però, des d´ERC no volen parlar de noms fins que no s´hagin constituït els ajuntaments. (...)

0 Comments On "EL PSERC CONTRA CARRETERO (II)"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!