2 de jul. 2007 14:38

EXTORSIONS A GIRONA

Segons la investigació duta a terme per la divisió d'investigació del Cos dels Mossos d'Esquadra a Girona, les amenaces de mort rebudes per Carles Mascort (CDC) i la seva família poc després que el desembre del 2005 s'anunciés que la coalició CiU l'havia escollit com a alcaldable haurien estat dutes a terme per dues persones vinculades a Unió Democràtica de Catalunya (un simpatizant d'Unió i un col·laborador seu).

Les amenaces van arribar a casa seva, a la galeria d'art El Claustre –que regenta el seu pare–, a l'escola dels seus fills, al damunt del seu cotxe –on va aparèixer un colom mort–, etc. L'objectiu era fer-lo renunciar a la candidatura. Al principi Mascort es va mostrar valent i va dir que no renunciaria a ser alcaldable. Però, després de setmanes d'anar pertot arreu amb protecció policial i en vista que les amenaces no cessaven (fins i tot dos homes es van acostar amb actitud intimidatòria al seu fill de 6 anys al carrer), el 15 de maig Mascort es va rendir.

Els Mossos, però, van continuar investigant sense descans i després d'un any i cinc mesos d'investigacions, els Mossos han considerat que tenen prou indicis per assenyalar dos sospitosos d'haver orquestrat la campanya d'amenaces per fer renunciar Mascort. El mòbil de les amenaces, conclouen els investigadors, era, en primer lloc, l'interès de gent d'Unió de desbancar el candidat a l'alcaldia presentat pels socis de CDC per col·locar el que proposava la formació socialcristiana. L'instigador polític de les amenaces, però, es va alinear amb un simpatitzant d'Unió que tenia animadversió cap a Mascort per motius professionals i personals, i junts, apunten els Mossos, haurien dut a terme la campanya d'amenaces contra Mascort.

Ara, passades les eleccions municipals, els noms dels dos sospitosos estan sobre la taula del titular del jutjat número 2 de Girona, que s'ha incorporat fa poc i que ha de decidir si els cita a declarar com a imputats.

TWT demana al senyor Duran i Lleida una condemna immediata d'aquests fets intolerables en democràcia.

1 comentaris:

Anònim Says:
11/7/07 13:10

Em sembla que no t'ha fet cas l'homen de la Franja...

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!